Η Πάργα, αποτελεί ένα ειδυλλιακό θέρετρο που βρίσκεται μεταξύ της παραθαλάσσιας περιοχής Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Υπάρχουν πολλές παραλίες, κολπίσκοι και μικρά νησάκια κατά μήκος της όμορφης ακτής της Πάργας. Η όμορφη παραλία στο κέντρο της πόλης που ονομάζεται Κρυονέρι, η εκπληκτική, μεγάλη και πιο δημοφιλής παραλία στο Βάλτο, η πολύ χαλαρωτική, όμορφη παραλία στο Λύχνο, είναι μόνο ένα κομμάτι από την ομορφιά που διαθέτει η ακτογραμμή της Πάργας.

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βορειοδυτικής Ελλάδας, η "Νύμφη της Ηπείρου", η πανέμορφη Πάργα σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, οι ολάνθιστες γειτονιές και οι παραδοσιακές ταβέρνες, δίνουν το δικό τους χρώμα στο ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και σε άλλες μικρότερες, που προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση της γαλήνης και τη φυσική ομορφιά του θαλάσσιου τοπίου.

studios-in-parga
parga-studios
παργα_ενοικιαζομενα

Η Πάργα είναι γνωστή από τις αρχές του 13ου αι. Το 1401 υπογράφουν συνθήκη με τους Βενετούς στους οποίους είχε περάσει η κυριαρχία των Ιονίων νήσων. Οι Βενετοί σεβάστηκαν τον τρόπο ζωής των Παργινών και οι Παργινοί με την σειρά τους προσέφεραν ανεκτίμητη βοήθεια στο οτόλο των Βενετών. Ταυτόχρονα πολεμούσαν στο πλευρό των ομοεθνών τους για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Καθώς η Πάργα ήταν η μοναδική ελεύθερη χριστιανική πόλη της Ηπείρου, αποτελούσε καταφύγιο για τους κυνηγημένους αγωνιστές και τις οικογένειες τους.

Το 1817, μετά από συνθήκη μεταξύ Αγγλίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Πάργα παραχωρείται από τους Αγγλους στους Οθωμανούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη Μεγάλη Παρασκευή του 18 19, 4000 Παργινοί έχοντας μαζί τους την τέφρα από τα κόκαλα των προγόνων τους, τις ιερές τους εικόνες, τις σημαίες τους και μια χούφτα χώμα απ την πατρίδα, να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και να εγκατασταθούν στην Κέρκυρα. Χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν 100 χρόνια γι'αυτό. Μόλις το 1913, μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, απελευθερώθηκε και η Πάργα.

enoikiazomena-domatia-parga
ενοικιαζομενα_δωματια_στην_παργα